Lite snack innan arbetet drog igång
Lite snack innan arbetet drog igång

Denna helgen har varit bokad sen i somras för silversmide och jag har verkligen sett framemot den jättelänge. Vår lärare var Jenny Linde, som vi har haft de andra gångerna oxå (2007 & 2008).
Jag fick med mig Paula denna gången och vi tog tåget upp till GBG på fredagskvällen. Boende hade vi blivit lovade av Aase 🙂

Jag hade lite skisser med mig och var ganska säker på vad jag skulle göra. Erik hade lagt in en beställning på ett nytt kajaknörd-smycke, så det var prio ett 🙂 Själv ville jag ha en ny våg och kanske nått festligt smycke om jag hann. Hade även några “om ifall att det blir tid över”-idéer.
För säkerhets skull gick jag med på genomgången av verktyg och regler, det var ju trots allt ett år sen förra gången… 😉

Ewa och Maggan, andra året för dom :)
Ewa och Maggan, andra året för dom 🙂
Genomgång med Jenny
Genomgång med Jenny
Aase och Marie jobbar med borren
Aase och Marie jobbar med borren
Hög koncentration på Paula
Full koncentration på Paula

Under genomgången märktes det på tjejerna att idéerna började ta form och kölistan för att få hjälp av Jenny fylldes snabbt. Nu ersattes snacket av maskiner, filar och sågarnas ljud. Klockan 12 började Jenny påtala att det var dax för lunch, halv ett hade fortfarande inte någon rört sig åt det hållet, 10 minuter senare blev vi utkörda för att 30 minuter senare vara tillbaka. Pigga och med lite frisk luft i lungorna fortsatte vi glatt tills vi blev utkörda igen klockan fem. Attans, första dagen redan slut!

Det var bildvisningskväll på GKF även år. Men vi orkade inte utan ramlade ner i soffan med pizza och bubbel, körslaget på tv och sängen runt 22-tiden.

Söndagsfrukosten intogs på det franska bageriet vid Redbergsplatsen med baguette, croissant, yoghurt, juice och kaffelatte. Jättegott!
Söndagsfrukosten!

Söndagsfrukosten intogs på det franska bageriet vid Redbergsplatsen. Jättegott! Sen slog vi oss ner på våra platser och försjönk i silvrets magiska värld… Ännu en gång blev vi utkörda runt halv ett, men vi var snabbt tillbaka när det var ok. Nu började tiden ta slut, jag kände mig aningen stressad att inte hinna med. Gjorde några småtabbar, men det är nog inte nått som syns jättemycket.
Telefonen pep till, ett meddelande från Erik, han var lite tidig… klockan var halv fem! Ojojoj… Erik kom in och kollade vad alla höll på med, inte många som hade tid att prata med honom, men han verkade tycka att det var rätt kul ändå.
När vi tackade för oss och ramlade ut därifrån med våra fina smycken, smög Maria fortfarande runt i kulisserna med sandpapper och halsband. Undrar om hon fortfarande är kvar? 😀

Mina 3 alster
Mina 3 alster
Eriks beställning...
Eriks beställning…
Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

2 tankar på “Silversmide 2009”

Kommentera