Meny

Inga piratbatterier i Panasonic

Inte alla batterier som fungerar i Pansonic Lumix FT1
Inte alla batterier som fungerar i Pansonic Lumix FT1

Jag brukar försöka att undvika att köpa prylar med för lågt pris. Ofta stämmer “låt inte snålheten bedra visheten” rätt så bra, alltså man får ofta (dock ej alltid) vad man betalar för.

När det gäller batterier till kameror brukar jag köpa 1-2 originalbatterier och ett par lågpris piratbatterier, då brukar det räcka för 1-2 veckors bruk utan problem.

Till den vattentäta Panasonicen köpte jag bara ett originalbatteri i våras och kompletterade med två pirater på ebay tidigt i somras. Piratbatterierna var som vanligt rätt mycket sämre än original (de var dessutom ovanligt lågt prisade), men fungerade ändå bra på norgeturen i somras.

Till saken hör att Panasonicens batteri tar slut rätt fort även med originalbatteriet. På semestern i somras räckte Pias originalbatteri till Canon Powershot D10 hela tiden, medan jag lyckades ladda ur alla mina tre och vi fotograferade ungefät lika mycket.

Sen åkte ju kameran in på reparation och ersattes med en ny. Jag tänkte väl inte så mycket på det utan laddade alla tre batterierna och tog med dem till Jämtland förra veckan.

När första batteriet tog slut, stoppade jag i det nyladdade piratbatteriet, men då står det bara “batteriet kan inte användas” i displayen och sen stängs kameran av.

Lite taskigt kan jag tycka, men samtidigt är det ju lite koolt 😉 Konstigt att de inte la in den spärren i första versionen av kameran… Nåja, är det nån som har en FT1 och vill köpa två billiga piratbatterier kan ni ju höra av er. Så ska jag köpa nåt/några original till mig.

Hörde mig för lite och tydligen blir det vanligare och vanligare att tillverkarna lägger in sådana spärrar, i alla fall de som även tillverkar batterier.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

4 tankar på “Inga piratbatterier i Panasonic”

  1. Jag läste ett test på vanliga stav batt här om dagen,det var väldans liten skillnad på dyra fina och billiga ifrån bil och möbel affärerna 😉

  2. Jag kör som regel med laddningsbara vanliga batterier, tycker det känns bättre än massa engångsdito.
    Bland engångs är det oftast Energizers Lithium som får bäst resultat, fast de brukar sällan få mest prisvärt då de kostar runt en hundring för 4 stycken, de är även väldigt lätta jämfört med det mesta annat.
    Och på köpet slipper man stödja lågprisvaruhusen som nästan måste vara den största vinsten 😀

  3. Börja med att byta ut en måltid, förslagsvis frukost. Du kan också leka med godsaker. Mina bumsbollar är perfekta energiknippen när man är ute och paddlar: bums.nu/6935

Kommentera