nypotatissallad
nypotatissallad

Ännu en favorit! En rätt jag brukar förbereda hemma, men går även att göra på plats.

  • 7 hg kokt kall nypotatis
  • 5 st soltorkade tomater i olja
  • permasanost (så mycket man önskar 🙂 )
  • valnötter
  • rucolasallad

Dressing:

  • 1/2 dl olivolja,
  • 1 msk balsamvinäger,
  • 1/2 tsk dijonsenap,
  • 1/2 tsk salt
  • svartpeppar

Skär potatisen i bitar och lägg i dubbla påsar. Skär de soltorkade tomaterna i strimlor. Blanda olivolja, balsamvinäger, dijonsenap, svartpeppar. Grovhacka valnötskärnorna och skär eller hyvla tunna skivor parmesnaost. Jag har allt i separata förpackningar för att sen på plats, blanda allt i påsen med potatisen. Lufttorkad skinka, som breasola eller parmaskinka är väldans gott till.

Tips: Självklart kan man blanda i lite mer grönsaker som paprika och kanske sockerärtor eller vad man nu tycker är smaskens.

från: Ica

Kommentera