Göra upp eld med skojigt hjälpmedel…

Stor eld på Valö - White man fire ;-)

Att göra upp eld snabbt kan nog vara viktigt ibland. Inte för att jag brukar ha med så så mycket specialprylar för det, men det finns många olika idéer och varianter på det temat med bomullstussar, tamponger, tändstål, tändblock och olika vätskor och annat pyssel.
Nedan en liten film som jag dök på via www.geartalkwithjasonklass.com där han använder nån lite kemikaliekapsel (som han förvisso själv verkar sälja) och det ser lite kuligt ut. Synd bara att man måste hälla på ett par droppar oxå. Nån variant där man knäcker en kapsel eller så hade ju varit smidigt.

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

1 tanke på “Göra upp eld med skojigt hjälpmedel…”

  1. Å andra sidan kanske en kapsel man knäcker är lite väl “living on the edge”. Tänk tanken att du packat lite slarvigt, rollar ett par gånger, känner sen lite brandlukt sakta fläkta framåt från fikaskottet…..

    Trevlig midsommar!

Kommentera