Meny

Backpack Gourmet

av Linda Frederick Yaffe, ISBN 0811726347.

Gillar du bekvämligheten med torkad mat? Att slippa bära på onödigt tung mat? Och ha med mat som håller länge? Men vill ha god mat som smakar hemgjort? Är du dessutom duktig på engelska språket och dess måttenheter, då kan den här boken kanske vara nått för dig.

Författaren har skrivit några böcker tidigare, även de handlar om camping och mat, fast med en mer basic inställning. Har inte läst någon av dom dock.

Recepten i Backpack Gourmet var inte så lätta att förstå till en början, men efter att ha slagit upp orden i en digital översättare och måtten i en räknare så klarnade det efterhand. Här finns tips på allt från frukost till sena kvällsmål, godis-bars och vegetarisk gryta, beef jerky (som Erik gillar att tugga på) och lazy-lasagna. Bara att välja vad man vill göra. Tillaga rätten hemma, helt klar som om du ska äta den direkt, men istället häller du upp den i torken eller på plåt i ugnen. Och vips några timmar/dagar senare har du en lättburen, välsmakande gourmetmåltid, som du avnjuter i avundsjuka medresenärers sällskap… som ett exempel 😉

Du kan säkert använda vilket recept ur vilken kokbok som helst för att sen torka, men ur denna boken får du lite annorlunda tips som definitivt ska klara av att torkas. Själv har jag hittills endast gjort drickchoklad, och den smakade ljuvligt 🙂

Finns att köpa hos till exempel Bokus.

Kom 2014 ut i en ny version!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera