Vetebröd med kardemummasmak

/// av

vetebröd

En av mina absoluta favoriter! När man är sugen på nått sött så är det bara att röra ihop. Jag brukar ha med mig två-tre påsar färdig mjölblandning på längre turer. Ibland går alla åt, ibland ingen. Men det känns bra med en socker-backup 😀

2 1/2 dl vetemjöl
1 1/4 tsk bakpulver
1/2 dl strösocker
2 msk torrmjölkspulver
1/2 tsk stött kardemumma
25 g matfett (knappt 1 msk flytande smör)
ca 1/2 dl vatten

Hemma: Blanda ner de torra ingredienserna i en hållbar påse.

Ute: Tillsätt matfettet och fördela det i mjölblandningen. Häll vattnet i påsen, lite i sänder. Knåda degen (fortfarande i påsen). Dela degen i 4 delar, platta till dom och stek i panna, på ganska låg värme tills de är gyllenbruna.

Extra: På bilden ovan toppad med mandelmassa och en liten godisbit för att göra det extra nyttigt!

från: Friluftsmat av Anita Forssell

Kommentera