Snart dags för Freya att börja varvet runt Australien

Freya Hoffmeister rollar på Stockenträffen, Orust, 2007

Att paddla runt en ö kan ju vara rätt så trevligt, avkopplande och kul. Men när ön är nästan lika stor som hela europa då vet i katten om det är så avkopplande längre 😉

Nu drar i alla fall Freya “svarta damen”Hoffmeister iväg om ett par dagar för att inom kort påbörja rundningen av Australien. Det är bara Paul Caffyn som gjort det tidigare, hans bok The Dreamtime voyage handlar om den turen som tog ganska precis ett år.

Vi kan väl gissa på att hon kommer att ha som mål att slå rekordet… Att bara bli första kvinna som paddlar runt australien räcker nog inte.

Turen är på totalt 14034 km, men då ska hon paddla rakt över Gulf of Carpenteria, en överfart på sådär 560km!!! Måste hon paddla in i den lilla bukten så blir det en rejäl omväg och totalsträckan hamnar då bortåt 15167 km. Med snittar hon dryga 40km om dan klarar hon det under året.

Ska bli spännande att följa Freya, som denna turen valt att paddla en Epic 18x istället för NDK/SKUK som hon använt på tidigare långturer runt Island och Nya Zealand.

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera