Meny

Sälrekord på Hallands väderö

Pia paddlar

Erik på väg ut från Torekov

Istället för att slappa i soffan eller tramsa runt i äppelknyckarbyxor på isen 😉 tog vi och paddlade runt Hallands väderö idag.

Fyren på Hallands väderö

Som vanlig startade vi i Torekov och för ovanlighetens skull var det riktigt trist väder med duggregn och jämngrått, såg knappt väderön när vi kom ut ur hamnen.

Paddlade en bit längs med fastlandet sen över via vraket på Vinga skär. Såg ett par sälar under vägen över, sen ett 20-tal sälar på Lilla Orskärs norrspets och ett bra lass på stenarna en bit in i sälskyddet, men ändå lite snålt mot vad det brukar vara, men nu regnade det inte i alla fall.

Lite ruggigt på land

Lite jägare drällde omkring på väderön och vi hörde lite skott, men vi klarade oss. Gick iland i den lilla hamnen vid fyren för en fika lagom till regnet kom igen, blev snabbfika och kort promenad i regnet. Såg fler jägare och lite sälar bort mot St Sandhamn. Och på väg över bad- och båtviken ploppade sälarna upp, vi räknade till ett 60-tal runtomkring oss. Jättekul, har aldrig sett så många sälar samtidigt! Vi fortsatte så småningom och sen bland småöarna lite längre österut gled det ner massvis med sälar i vattnet och vi såg ett 40-tal på en gång igen, förutom de bakom oss från den andra gruppen.

Riktigt kul med så mycket säl på en gång! Totalt måste det handlat om uppemot 200 individer som vi såg!! Tyvärr lyckades vi inte få nån vettig bild alls på sälarna, en kombination av taskigt ljus och att vi bara satt och spanade på dem och log så där tokfånigt…

En kanondag, skönt att få lite luft också. Nu får det bli soffan och lite 24 (såg nåra timmar igår) och så kanske en GT eller två?

Gamla fyrvaktarbostaden på Hallands väderö

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

6 tankar på “Sälrekord på Hallands väderö”

  1. Erik, psssst!! (man behöver inte ha äppelknyckare på sig när man åker grillor… 😉

    Pia, jag bara måste säga att din Dex är jäkligt snygg, även om den väl blev extra grön när Erik slabbat med “HDR-penseln”…

    /Rob

  2. Även om jag var ute i äppelknyckarärende i dag är jag lite avis på er som kom ut till Väderön. Jagar man där ute, trodde det är ett naturskyddsområde?

Kommentera