Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

2008 – ett paddelår – sammanfattning

Foto av författare

By Erik Sjöstedt

Nyår på Valö! Så himla skönt ställe att vara på!
Nyår på Valö! Så himla skönt ställe att vara på!

2008 började verkligen bra, att stå ute på Valö och se 2007 bli 2008 var en riktig höjdare!

Därefter var det trögt med paddlandet i januari, vi kom ut nån runda på Västersjön men det var allt. Och ambitionen med minst en tältnatt per månad sket sig med en gång…


Med morotsmössa runt Västersjön!!

I februari började det i alla fall ordna till sig och vi kom ut lite, fick till en tältnatt uppe vid Rössjön samt en natt i göteborg och så mötte vi en tidig vår i blekinge.


Pia i Hällaryds skärgård

mars startade kanonbra med en blåsig med fin runda borta i Blekinge, sen firade vi in Påsken på Valö.

På Arpö i Blekinge, dagen efter den värsta blåsten kom solen!

Pia på väg hem från Valöpåsken

april började som mars slutade med en stugtur i Jämtlandsfjällen. Det var verkligen en höjdare och en ny grej för oss. Super! Lite senare i april hann vi med en runda i blekinge och en sväng i Fjällbackaskärgården.

Frukost på Vedholmen tillsammans med Martin och Helena
Frukost på Vedholmen tillsammans med Martin och Helena

maj: valborg och första maj-helgen tillbringades i Fjällbacka skärgård med besök på väderöarna. Riktigt mysigt. I maj kom kajaktestet i Outside ut där vi deltog som testpiloter och det var både trevligt och lärorikt att vara med på det. Testet mottogs bra på de flesta håll även om det var nån i en tråd på utsidan som var lite upprörd, men så är det ju alltid. Nån ska ju gå efter och skrika högt! 😉 En helg i maj hade vi tänkte paddla till Vinga, men vi låg mest och softade på öarna i Göteborgs skärgård och det är inte dumt det heller..

Ute på väderöarna

Slappande på Rivö

juni kom som vanligt med en rasande fart, för min del blev det sista (för denna rundan i alla fall) studentskylträjset på mitt ena halvtidsjobb. Gött. På paddlings/ute-fronten hann vi i alla fall med lite; Ringsjöarna, Midsommar i Misterhult, Nytäppetträffen, arbetshelg på Valö, och Valöträffen.

Västra Ringsjön
Västra Ringsjön
Frukostklippa på Östra Bokö under Nytäppetträffen

Tokstabil kajak – i alla fall för vissa…

juli bjöd på ett par veckors semester och vi lyckades få in en runda på ostkusten, lite småpyssel i dalarna och så lite forspaddling i DalaFloda. Och när vi kom hem från semestern blev det bland annat en runda i Ivösjön inför boken Friluftsliv i skåne.

Fors i Dala Floda

augusti – det koolaste i augusti var såklart valspaningen på Stockenträffen, klart svårslaget! Men vi hann även med att paddla vid Österlen, Snogeholmssjön, Skanör-Flasterbo, Lödde å m.m. och så hängde vi med Helsingborgskanotisterna på en tur i Misterhult.

Knölval strax utanför Orust
Stora Vippholmen i Misterhults skärgård

september började som vanligt med Rävholmsträffen och det var som vanligt en trevlig tillställning med umgänge lite paddling och skum. Sen drog vi till Klitmøller och det var inte dumt det heller, perfekt för lite vågövningar. En lite Tjärötur med Kenneth hann jag med, åsså Valö igen och Møns Klint.

Trötta kajaknördar i danmark… Carin P från Malmö höll i kameran.

sol på valö

oktober bjöd bland annat på lite forspaddling i Sennan, en tur i Listerby skärgård, några dar hos Kajaktiv i DalaFloda och en runda vid Kullaberg.

november – allhelgonahelgen tillbringades i gbg södra med en natt i tält, besök på Tistlarna och våffelfrossa på Valö, det blev även en runda i Hjörneredssjön och ännu en runda till Valö. Och jag var på forspadllingsdag i Sennan en frostig novemberdag. Sista dagarna av novmber tillbringades som vanligt med firande av första advent på Örö i Misterhult. I slutet av november kom även boken Friluftsliv i skåne ut och det ser riktigt lovande ut tycker vi.

Våffelfrossa på Valö

december – vi var på havsörnspaddling norr om Åhus, det var lite snålt med örnar i år, men några såg vi. Sen blev det inte mycket paddlat i december, men vi kom i alla fall ut i mellandagarna på en kanonfin tur i Listerby skärgård. Strax innan jul gick vi dessutom och vigde oss och det gjorde att ni vågade kommentera lite extra mycket 😉 Kul med kommentarer, och det går bra även på vanliga inlägg!!

Totalt slutar nog antalet paddlade kilometer på 1350 och antalet tältnätter landar på 48. Visst blev det ännu ett bra år, trots att det blev lite väl snålt med både paddlande och tältande, men det får vi väl försöka ta igen 2009. Häng med då!

och Gott Nytt!

Kolla in andra Kajakår – årssammanfattningar.

Kan själv - taget under en gatulykta utanför stadshuset i Ängelholm

Blandade utflykter under året

7 svar på ”2008 – ett paddelår – sammanfattning”

 1. Bilden på Pia i September är ju glimrande! 48 tältnätter är mer än de flesta får till, det är synd att vara missnöjd med det 🙂
  Gott Nytt Friskt 2009!

  Svara
 2. Vilket fantastiskt år ni har haft, och dessutom kröna det med giftermål måste kännas härligt! Ett hjärtligt Grattis och lycka till, samt ett Gott Nytt År! Tack för alla fina bilder och berättelser ni har delgivt oss alla.
  Ha det så gott i kajaken…..

  Svara
 3. Väldigt nära 50 nätter… Jag skall försöka få ihop 10 under 2009.

  Var är bilden där ni hoppar från den höööga klippan tagen?

  /Anders

  Svara

Lämna ett svar