Fler...

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

2008 blev 2009 på Valö

Foto av författare

By Pia Sjöstedt

Så har då 2008 passerat och blivit 2009. Med sju andra glada typer lyckades vi hålla oss vakna nån timme efter 12-slaget. Då hade ett antal välsmakande maträtter hittat sin väg ner i magsäcken och vi hade fyllt på med god bubblig vätska runt om. Fyrverkerierna längs hela västkusten syntes bra i den klara, kalla och vindstilla natten.

Erik, Johan och Anna
Inte särskilt ljust på vägen ut


Innan på dan, hade vi avverkat de 13 kilometrarna ut till Valö i en seg men inte särskilt stark motvind. Vi hann ikapp förtruppen nån kilometer innan Valö. Väl på plats, uppvärmda av glögg och lite fika, satte vi igång att samla ihop pinnar och få igång lägerelden, för att några timmar senare grilla de efterlängtade korvarna. Erik hann med ett nyårsdopp oxå, tyvärr var inte fotografen så duktig, därav den kassa kvalitén…

brasa
Stooor eld
badare
Erik badar, litet bildbevis i alla fall…

På nyårsdagen vaknade vi till en otroligt fin förmiddag, en liten promenix och sen frukost i solen vid fyrhusets södervägg. Erik och Johan stack iväg till Tistlarna medan vi andra eldade och tog det lugnt. Lagom till grabbarna var tillbaka var glöden klar för ny runda korvgrillning. Det är lätt att stå kvar i eldens sken och snacka världsliga problem eller kuligheter. Kvällen tillbringades i lillstugans värme med Valösoppa på menyn.


Johan L

Johan Linder vid Tistlarnas fyr
Johan utanför Tistlarna

På fredagen hade de andra bestämt sig för att ta sig hem medan jag och Erik hade beslutat oss för att stanna en natt till. I strålande solsken, nån minusgrad och knappt någon vind, vinkade vi av paddelgänget, för att sen följa några andra till Hultet och vinka av dom när de gick på FiskarAnders båt. Eftermiddagen ägnade vi åt upprensning av sly och diverse pinnar. Och innan solen gick ner tog vi en promenad runt ön. Kvällen tillbringade vi i lillstugan, dit vi flyttat våra grejor tidigare under dagen, med att äta, läsa och slumra lite. En lugn kväll som slutade klart tidigare än de andra två, med vinden vinandes utanför.

morgonljus
Morgon på Valö


Paddelgänget på väg hem

Toppbestigning


Hultet från två vinklar


Röd himmel mot Titlarna

Lördagmorgon. Uppe hyfsat tidigt, kollade vädret. Ganska blåsigt och lite slud kom från den gråa himlen. En rejäl frukost som vi krönte med den sista biten av Martin och Helenas supergoda äppelkaka. Strax innan halv elva satt vi i kajakerna beredda på lite motig hempaddling. Första biten över till Vrångö var jobbig, men det gick bra, sen kom solen! Och fram tom Styrsö var inga problem. Då blev jag lite kaxig och sa att det var ju riktigt lätt att ta sig tillbaka denna gången. Erik tittade på mig, skakade på huvudet och sa; – Vi är inte framme än…
Så rätt han fick! Bara en lite stund senare vände vinden till rak nordlig, alltså rakt i nyllet på oss, och ökade. Röd i ansiktet av ansträngning lyckades vi så småningom komma fram till saltholmen. Gött! Kändes rejält i musklerna och duschen var efterlängtad. Efter ett besök hos Wagners tog vi oss hem till ett lite vitare skåneland.

erik och fyren

Sist kvar…

erik i vind och sol

Det var en del hemligpaddlare med, men lite bilder bör komma hos Ewa och Henrik.

10 svar på ”2008 blev 2009 på Valö”

 1. Tack för senast! Så bra vi hade det!! Jag kan fortfarande känna doften av elden…. (eller är det min jacka som luktar i hallen ?…..)

  God fortsättning båda!

  / Lilla Blå

  Svara
 2. Även om en paddeltur i kyla kan bli svettig föredrar jag en varm dusch framför Eriks kyliga variant. Problemet med vinterpaddling tycker jag är att klä sig lagom varmt.

  Svara
 3. Hade aldrig badat på nyårsafton innan. Lika bra att passa på när det är fint väder med stjärnklart och lite minusgrader och där det inte finns bastu att slinka in i och bli kvalmig igen 😉

  Svara

Lämna ett svar