Meny

Shangra Kola

Författare: Annika Björndotter
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789197516181
Boken handlar om Katti, en tjej i Björbo som paddlar slalom, men upptäcker att det är vattenfall och valsar hon egentligen lever för. Hon och kompisen Nicke åker till Nepal, som de hört ska vara världens bästa lekplats för kajakister. Här träffar hon andra paddlare som älskar forsar, och fortsättningen handlar om Kattis tankar om det ultimata fallet, personerna hon åker med, och livet i allmänhet.

 

Det är väl inte det bästa jag har läst, men det handlar om paddling, bara det gör boken läsvärd. 😉
Men jag fastnar oxå i sättet som den här tjejen tänker, hennes tankar handlar bara om paddling, allt annat runt om är oväsentligt. Det känns som om hon försöker fly från något, men man vet inte vad. Hon sårar folk i hennes närhet, utan att bry sig. Jag har aldrig varit i dessa extrema kretsar och har lite svårt att ta det till mig, vilket oxå gör det spännande. Är det så här det fungerar, ni som ger er ut i de värsta forsar, är det en sån kick att man glömmer de nära bara för att få uppleva denna kick igen? Jag är nyfiken!

Boken är skriven av Annika Björndotter, en tjej som har testat det mesta, cyklat genom Mongoliet, paddlat i Nepal och på Nya Zeeland, jobbat som cykelbud och drivit en kajakfirma. Nu boendes i Dala Floda, med familjen, där de nya äventyren utspelas i skrift, framför datorn.

Finns hos Bokus

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

Kommentera