Meny

Skärgårdspaddling – tio pärlor längs sveriges kust

Författare: Håkan Wike. Utgivningsår: 2007. ISBN: 9789153428466

Jag har precis läst Håkan Wikes bok om tio pärlor längs sveriges kust. Författaren är frilansjournalist och skriver i bland annat Utemagasinet, där han tidigare även var chefredaktör.

Boken beskriver turer på ett par dagar i tio olika skärgårdar runt om vår kust som Håkan paddlar runt i, med mer eller mindre kända kajakister. Beskrivningar av områden och paddelvatten varvas med intervjuer med t.ex. Fisher, Babs, Jim Danielsson m.fl.

Det finns tips på hur man packar kajaken, lite navigering, mat och energi, vad man kanske ska tänka på och kan få uppleva som är speciellt för de olika skärgårdarna. Möten med ortsbefolkning som talar väl om “sin” skärgård och medpaddlare som paddlat i området, är en bra kombination. Han skriver både positivt och negativt om de olika skärgårdarna, lite beroende på vilken tid han har varit i området. Kanske lite väl mycket negativt om Fjällbackaområdet, men det var nog bara en känsla som jag fick. 🙂

Sättet boken är skriven på ger en trevlig inblick i de olika skärgårdarna, det är inte bara Wikes åsikter och tankar man får ta del av.
Det är helt klart en mycket trevlig och läsvärd bok. Fina bilder och bra upplägg, lite annorlunda mot andra kajakböcker, kanske lite väl tunn. Vill ju läsa mer! ;D

Finns hos Bokus

Håkan Wike har även skivit boken Vandra kring Åre

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera