Vågor

Hemma igen efter en supergo helg på Valö.

Gourmetpaddling var tanken och så blev det.

Jag och Pia landade på GKF strax innan 20 i fredags kväll, på plats fanns Johan och Patric redo med pannlampor & lanternor. Vi sjösatte vid 20.30 i sydostlig vind runt 5-6 m/s.

kvällspackning

Lillstugan

Lokalt väldigt mycket mareld, men mestadels bara lite grann, blev en fin tur till Valö, molnigt men inte kolmörkt på grund av fullmånen ovan molnen. In i Lillstugan på Valö strax innan 23 för lite nattamat, god dryck och tjöt.

Patric på väg hem

På lördagsmorgonen var Patric uppe hyfsat tidigt så jag och Pia drack kaffe med honom i Fyrhuset innan jag och Patric tog en promenad på ön och han sen drog hemåt. Så småningom vaknade även Johan till liv (okej då, det var inte såå himla sent) och vi åt frukost, satt länge och tjötade, gick en sväng på ön. Satt en stund vid fyrhuset sydvägg, fast jag kan ju inte sitta still så länge men hittade en såg i boden och började röja bland buskarna.

fotonörd

Vi fick en SMS-varning att deltagarantalet blev minskat, troligen på grund av den kommande vinden. Så småningom dök det upp två kajaker och vi blev lite oroliga: så många kan väl inte hoppa av? Men ett gäng hade gått iland på andra sidan ön, vid Hultet. Aase, Per, Sara B, Tobbe, Maggan och Karin anlände och lite senare även Kalle så vi blev tio totalt.
Det blev varm choklad med Rom till att börja med, supergott! Sen lite fria aktiviteter.

Åsså gick vi på Aases hemgjorda glögg, med pepparkakor/grovbröd och ädelostgoja.

Bubbel och snack

stugmys

Sen öppnade vi bubbelvin och det lagades mat och pysslades, det var väldigt små bubbelvinsflaskor så vi fick öppna två till…

Sen åt vi bland annat: parmaskinkrullar, ostpaj, trattkantarellsoppa, Potatis- och löksoppa, lax med goda såser, gott bröd och goda ostar och till efterrätt chokladmousse med hallon och turkisk peppar. Och det rann nog ner lite goda viner mellan tuggorna. Kaffe och lite ädla drycker, men vi var för mätta för att hålla på så länge…

Fin fullmåne och ökande vind, 12-15 syd gissade SMHI på. När vi vaknade i morse lät det som det blåste mer, 13-17 hade SMHI ändrat sig till. En del skum och vågor i viken. Kanske inte var så dumt att gå iland vid Hultet ändå? Vi åt rejäl frukost i fyrhuset.

Några bar kajaker till andra sidan. Vi gissade på vind kring 15 när vi började bli klara för avfärd. Johan tog en liten lekrunda i skummet. Johan hjälpte mig, Aase och Pia att sjösatta och kom sen själv i, gick bra men lite pyssligt när det skummar kring stenar och klippor.

Johan leker

Sjösättning

Sammanstrålade med de andra vid Vrångö och tog oss vidare. En badare lite längre norrut längs Vrångö: Johan räddade, jag bogserade dem bägge så de slapp hamna på land, jättejobbigt att få upp kajaken mot vinden när jag skulle koppla bogser och då har jag ändå en ganska lättsvängd kajak. Bra med lite övning under verkliga förhållanden.
Gick vidare mellan Donsö/Styrsö och sen i stort sett raka spåret. Riktigt fina/roliga vågor mellan Långholmen och bort mot GKF.

Tobbe

I bilen nån timme senare mätte smhi upp 16 på Nidingen och 18 på Vinga och lite drygt 20 i byarna så det var inte så konstigt att vinden kändes 😉
En mycket trevlig helg i mycket trevligt sällskap och med massor av god mat!

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera