Hitta rätt kajaktält, sensommar 2007

Är det nån som kan hjälpa?

Vi har problem att hitta rätt tält. Vi har provat ett par stycken, och har några, men saknar (minst) en variant.

VE25 på Tomma, Helgelandskusten, Norge
VE25 på Tomma, Helgelandskusten, Norge

Sen ett par år har vi ett North Face VE-25 som vi använt ganska mycket. Det är det tält vi har, och har haft som är tystast, står stabilast i vind, det är dessutom väldigt rymligt och välventilerat. Nackdelen är att det är tungt och tar rätt mycket plats packat.

Sen i våras har vi även ett Marmot Aeolos 2P som vi använt en del i år, kanske 20-30 nätter. Vi gillar det mycket, väger nästan bara hälften av VE-25, är lika välventilerat, inte lika tyst och inte lika rymligt, två absider och två ingångar.

Nu skulle vi vilja ha något mitt emellan, rimligt självstagande (innertältet i alla fall). Plats för 2(3) personer, 2 ingångar och 2 absider, gärna en (1) lite större absid för lätt matlagning.

Egentligen hade ett Marmot Aeolos 2P med en större absid räckt, ett Aeolos 3P kanske?

Kom gärna med förslag om ni har några. Helst max 3-4 kilo. Vi har ett Hilleberg Soulo och ett Allak beställda, fast detta vi undrar om nu bör alltså vara aningen större.

Tält som vi haft tidigare; Hilleberg Staika, Moskoselkåta 5, Hilleberg Nallo 3GT. Och förutom VE-25 och Aeolos finns ett Hilleberg Akto i samlingen.

Köp tält hos Outnorth. Mer om tält.

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera