Har precis läst igenom denna kokbok från pärm till pärm! Det är nog första gången jag läser en kokbok på det viset 😉

Det är en ganska liten och behändig bok, recepten är enkla och korta, och mellan de olika avdelningarna är det några korta intervjuer med utefolk. Dessutom är det småtips längst ner på sidan på i princip varje uppslag. Mycket att läsa alltså. Mycket bilder som täcker hela sidor, både med recepten och miljöer.

kokbok för friluftskockar
kokbok för friluftskockar

Recepten är uppdelade för vandraren, paddlaren och vintermat, med utgångspunkt i att vandraren vill bära så lite som möjligt, och att man i kajak kan ha med sig mer kylvaror och lite tyngre grejor som konserver o dyl.
Jag gillar verkligen boken! Kommer definitivt att nyttja en hel del av tipsen. Det är inte några recept som sticker ut så mycket, varken komplicerade eller med hög imponeringsfaktor ;-), men det är en sån här bok som jag skulle ha skrivit om jag gjort nån.

Utmärkande för boken är att man ger tips på de enklare sätten att laga mat, alla har kanske inte ork eller lust att jobba med maten i timmar innan man kan äta. Ibland är det kul, men har man tex paddlat hela dan vill man bara ha nåt enkelt, snabbt och gärna även gott, i magen.

Det används en del tubost i matlagningen, tex ädelost på tub, tryckt rätt ner i den nykokta pastan med lite annat gott i. Tubostar är perfekt paketerade och de finns ju i allehanda smaker! Eller varma koppen med couscous och extra kryddor. Suverän lunch, när man inte har ork att laga nåt mer avancerat. Självklart finns det även recept som kräver mer av dig än det jag precis har nämnt, t.ex. Tiramisu för fjällvandraren! Så shoppa boken, den är både läs- och prisvärd.

Bokus har den, Outnorth har den också.

Författare: Fredrik Hjelmstedt & Jonas Sundvall
Förlag: Calazo Förlag
Bandtyp: Häftad, Språk: Svenska
Utgiven: 200708, Antal sidor: 320
Vikt i gram: 500
ISBN13: 9789197641746

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera