Ljungskär

Det blev Blekinge denna helgen oxå, vädret såg ut att bli bäst där… Denna helgen slapp jag åka själv; Pia hängde med och vi tog jordgubben (Triton K2).

Först tänkte vi sjösätta i Torhamn och paddla västerut; det skulle ju blåsa ostligt. Men när vi passerat Karlshamn tyckte vi det räckte med bilkörning; bättre att paddla österut. Vi sjösatte vid badstranden vid Nytäppet. Eftersom även denna fredag var lite seg i starten kom vi inte i kajakerna förrän vid 15-snåret.

Björn
Björn

Tog oss så sakteliga österut, vid Gö gick vi iland och käkade innan sista biten. På Ljungskär satt Björn och väntade. Blev en trevlig kväll på Ljungskärs västsida.
Jag började på boken Flickan som lekte med elden när jag kröp in i tältet, kanske dumt gjort, lätt att fastna 😉 den jag påbörjade förra helgen; Män som hatar kvinnor tog slut tidigt i veckan.

Vaknade till fint väder, några sidor i boken sen frukost, några sidor till, och så kom vi iväg vid 10. Mellan Vagnö och Jordö, bort runt Almö och så stannade vi för fika på Tromtö. Björn tog sig sen vidare österut och vi satt kvar ett litet tag. Paddlade sen söderut runt Hasslö, kom en kort skur, lååånglunch på Asla och sen västerut igen.

Funderade på att ligga på Gåsfeten, men när vi rundade Gö kom det en del mörka mullrande moln så vi höll oss lite längre in (ville inte paddla ut och sen vända om det inte gick att bo där), spanade efter bra plats, men hittade inget direkt så vi fortsatte. Landade på Mjöö strax sydväst om Allböle lagom till det började regna, gott om mygg var det oxå och vi var slitna så det blev snabbmiddag i tältet.

Bara några sidor till...
Bara några sidor till…

Somnade sött till lätt regn, vaknade (för övrigt årets 44:e utenatt) av att det regnade aningen mer, men det hade varit mest uppehåll under natten. Så småningom lättade det men vi låg länge och läste och sen frukost och fler sidor i boken tills den tog slut. Vi kom iväg på promenad runt ön till sist… Var rätt grönt och algigt på norrsidan av ön. Och sen iväg strax efter 12. Tog oss ut och rundade Tärnö, där var det gott om alger på utsidan, inte alls mysigt. På insidan var det bättre, vi lunchade vid fyren Tärnö östra på nordostspetsen. Pia lagade Räkpanna; jättegott! Badade lite och hade det bra, det var kvalmigt varmt. Sen tog vi oss raka vägen in till Nytäppet igen. Var stora vattenpölar och såg ut som om det hade regnet riktigt ordentligt och när vi sen kom hem till de djupa nordvästskånska skogarna såg man att det hade regnat rikligt här med. Skönt att vi klarade oss undan med mest duggregn och endast nån enstaka skur.

Blev en kanonhelg. Kul att träffa Björn en sväng. Och det blev en del paddlat och nästan 700 sidor läst oxå!! Jag fastnade direkt i båda böckerna, rekommenderar dem gärna!

(29+49+17km)
IMG_6425

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera