8 tankar på “Ålandsbilder

 1. Kanonfina bilder, speciellt bilderna på tordmularna var häftiga. Fåglarna ni inte hade i fågelboken är kärrsnäppor (de med svart bröst) och antingen myrspov eller rödspov tror jag (100% säker på kärrsnäpporna inte fullt lika säker på spovarna).

  Pontus “Tordmulen” Gustavsson

 2. Hej!
  Väldans snygga bilder! Har ni systemkamera med på paddelturerna, eller är dom tagna med kompaktkamera?
  Dom 2 fåglarna i mitten är mycket riktigt kärrsnäppor. Dom 2 röda vadarna på kanterna tror jag dock är spovsnäppor (rastande på sydflytt från häckningsplatserna på sibiriens ishavskust). Dom är lite för små för att vara spovar, och så har dom annorlunda näbb. Gratulerar! Sådana ser man inte varje dag!

  MVH
  Lasse

 3. Hej!
  Vilken toppen semester ni verkat att ha haft, man blir lite lagom avundsjuk. Vad det gäller fåglarna så verkar det ha löst sig, annars kunnde jag bidragit med min lilla fågel kunskap och sagt att det inte var svanar ialla fall 😉

  Ha det gott

  // Björn S

 4. Tack!
  det mesta är taget med kompaktkameror, det är bara Tordmularna som är tagna med systemkamera (Canon EOS 20D + 70-300 DO IS).

  Resten är taget med Canon Powershot G7, Canon Powershot S3IS, Canon Ixus i5 med allväderhus, Pentax Optio W20 samt nån bild med en mobiltelefon SonyEricsson W900i.

  Har släpat med systemkameran oftare innan, men nu blir det mer och mer sällan.

 5. Stämmer in i kören, fina bilder! Bilderna på tordmularna är skitläckra. Hur skyddar du systemkameran i sittbrunnen?

 6. Jag har sällan systemkameran i sittbrunnen, men jag har en Ortlieb kameraväska (Ortlieb Aqua-Zoom) till systemkameran som är vattentät. http://www.ortlieb.de/_prod.php?lang=en&produkt=aquazoom
  Pia har en liten Wxtex vattentät väska till sin S3IS.
  Bilderna på mularna är dock tagna från land.

  Men nästa runda funderar jag på att skippa systemkameran. den var bara uppe och användes 10 minuter på 10 dagar. Kanske ska komplettera G7:an med en långzoomare.
  Nåja, vi får se vad det blir av det.

  Norrvikenspaddlarna som vi stötte på har oxå lagt ut lite bilder (dock ingen på oss… 😀 )
  http://www.pbase.com/norrviken/2007

Kommentera