Götheborg & Knippelholmen

kvällspaddling

Ännu en helg i Göteborgs skärgård, och denna gången var det dags att hälsa ostindiefararen Götheborg välkommen hem igen.

Blev en trevlig och fin kväll på Knippelholmen med ett 30-tal andra kajakister. Så småningom somnade vi in, vaggade till sömns av industrihamnens och farledens muller…

lastfartyg

Farleden går riktigt nära Knippelholmen

fotonörd

Fotonörd välkomnar vid strandkanten

Maria lagar mat

Vaknade till en svag dieseldoft från Hisingen… på en annars fantastisk ö, superfin sandstrand och bra tältplatser. Blev lååångfrukost, promenader på ön, porslinsskärveplockning (från gamla götheborg) innan vi bänkade oss för att spana när skeppet kom förbi flankerat med mängder av båtar.

Rätt imponerande och kul att se, lär väl inte hända varje dag.

strandade

letar efter gotheborg

gotheborg

knippelholmen

Superfin strand

Lugnet la sig över Knippelholmen igen, folk gav sig hemåt, vi var några stycken (jag, pia, patric, aase, annika och maria) som paddlade vidare västerut, målet var Halleskär strax nordost om Vinga.

Skönt att komma bort från alla båtar och få känna frisk luft och friskt vatten. Blev en fin kväll där oxå med god mat och dryck, möte med svenska skumgodisakademin (det 2:a i världshistorien) och en varm natt.

erik

varmt vid vinga

tältet mot vinga

Sen tog vi en sväng till Vinga i söndags, glasspaus, bad och kort promenad innan vi lämnade för att ta oss inåt igen. Lunch på Vargö innan vi drog vidare in mot GKF och en varm bil.

Maria på väg mot Eskilsholmen

(ännu) En superhelg!

Peter Svensson har lagt ut lite bilder från fredag-lördagen.

Hos Dick Gillberg finns ett trevligt bildspel.

Och hos GP finns det massa info, bilder, filmer m.m.

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera