Meny

Vi har varit uppe i gbg en runda i helgen. Escape hade höstmarknad så vi tog tillfället att bli av med lite skit (näe, jag menar finfina begagnade grejor) och försökte själva fynda och hjälpa andra att fynda bland våra prylar. För vår del fick vi tag på ett enmanstält, ett Hilleberg Akto. Så nu börjar tältsamlingen kännas hyfsat komplett (i alla fall för stunden).

Aktot är ett litet och lätt enmanstält. Tyvärr så är vårt exemplar i grönt vilket ju är en lite trist tältfärg det blir lite grottkänsla inuti och utvändigt ser det ut som en hög med mossa… Jaja, det duger nog för att bilda oss en uppfattning om modellen i alla fall, känns det optimalt så finns de även i rött.

Vi blev av med en del kameror (finns en Pentax W10 kvar till salu och lite annat smått och gott) så nu är det snart dags att fylla på i kameraparken!

Igår provade jag Rockpool Alaw Bach (ni vet de där glittriga relativt nya kajakerna från wales) en sväng runt St och L Rösö; en ganska trevlig bekantskap, funkade fint utan skädda och svarar bra på kantningar och annat. Men hur ska vi nu motivera in en sån i boden? Koolt utseende med glitterfärger? ja det kan räcka 😉 Får nog sälja Romanyn först, är det nån som är sugen?

Provade även en Wernerpaddel med krökt skaft, själva krökningen kändes bra, men paddelbladen var väldigt långa och smala för min smak, men kanske ändå… Hade för mig att Werner hade förlängningsbara delningshylsor, i så fall hade en av deras krokiga paddlar lockat ännu mer, typ 205-215cm eller nåt sånt och kanske nåt mellanstort blad. Jaja, vi får se.
Trevlig helg, med mycket tjöt och lite vattenkänning…

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

15 tankar på “Fynd, glitter och Akto”

 1. Jaha, då var det väl klart då, Erik – bara ringa o beställa en Alwa!
  Och om den nu inte finns i någon orange nyans kan du ju trösta dig med att sv/v (med eller utan glitter..) funkar mycket bra.. 😉
  / Ulf

 2. hehe, kul! Nu ska vi bara ha en liten intern familjefejd; orange eller grönt? 😀

  Eller det kanske ska vara en motionskajak istället för en Rockpool?

  Eller man kanske ska spara (fy vilken läskig tanke) tills (om) det kommer en Clapotis II i kolfiber?!

  Eller nåt annat kul som kompletterar…

 3. Hej, är lycklig ägare till en Werner-paddel, Little Dipper med smalt skaft. Den är lätt som en fjäder och för mig har den betytt att onda handleder är ett minne blott. Dessutom är den vacker, kolla solljuset genom bladen…

 4. Ajdå, inte bra med lyckliga ägare! Jag skulle behöva negativ feedback på de paddlarna 😉 Hade varit bättre för plånboken!

  Det hade å andra sidan varit kul att ha en dyr paddel; köper man en Werner kolfiberpaddler med krokskaft så framstår helt plötsligt alla andra paddlar (som jag hittat) som lågprisprodukter…

 5. Werner paddles, nej de har inga förlängningshylsor utan går “bara” att ställa i olika vinkel.

  Vill inte ge feedback eftersom jag är part i målet och säljer dem.

 6. Såg det på Werners hemsida. Jaja, man kan inte få allt, men på Epics paddlar går det i alla fall att justera både vinkel och längd.
  Vi får se, är rätt nöjda med de paddlar vi har, men det är alltid kul att prova nåt nytt.

  I morrn borde det vara perfekt för en sväng runt Hallands väderö, i alla fall om man vill öva högsjö 😉

  Fast jag håller mig nog på land 😀

 7. Hi Wenley,

  Have you learnt some swedish? 😉

  Yes, we have tried the Alaw Bach and I think we like it.
  We have not tried it in rough conditions, hardly no waves and wind only 7-8m/s.
  But it tracks well without skeg, it turns well and is easily rolled.
  But the biggest different compared to other kayaks is the glitter and stars!

  We sold our Romany last week so we have space for a new kayak, but nothing is decided yet, there are some others kayaks that we are looking at.

  But an Alaw Bach for daytrips and waves is maybe a good idea…

  If there will be a Rockpool. I think it will be very colorful and with as much stars and glitter the Rockpool factory can offer 😉

  erik

Kommentera