Jag & lillebror tog en tur vid Orust fre-sön. Startade och slutade hos Orust Kajak på Stockens camping.


Blev korta dagsetapper i lugnt tempo. Vädret var perfekt; inte alltför varmt och lite disigt gjorde det väldigt behagligt och samtidigt ganska tomt på paddlare. Startade vid fredag strax efter lunch, paddlade ut til Hermanö huvud och tog fika på stranden, tog utsidan av Vallerö i små och snälla vågor, men det gick att få till lite gelcoatskrap inne vid kanterna, genom det smala sundet mot Tornö och så landade vi på Vallerös nordostsida för natten.

Jag tog en rollrunda innan vi bänkade oss för kvällen, blev en superfin kväll med matställe av högsta klass. Lillebror sov i Jannut på den lilla gräsplätten, jag tog GTX-kondomen ute på klipporna; kanonfint. Kom några stänk på natten.

På natten blåste det upp lite från väst och det började bygga upp lite vågor, jag tog en sväng ut i vågorna i Vallerösund innan jag lastade prylarna i kajaken; riktigt kul och de största var nog cirka 1,5 meter. Paddlade sen längs med Hermanös insida genom Gullholmen och landade på St Risholmen för lunch. Lunchen blev lååång och vi bestämde oss till slut för att stanna för natten. Tog en kort runda runt de närmsta öarna.

Blev återigen en kanonfin kväll med bra vy bort mot Islandsberg och in mot Ellös på andra hållet. Jag sov uppe på en höjd med fin vy. Spände upp “kondomen” med en lina och två paddelhalvor; blev kanonbra (den får nog användas mer framöver).

I söndags blåste det lite mer från sydväst så det blev motvind tillbaka, tog vägen genom Gullholmen igen och sen längs med farleden mot Härnerissholmen. Lillebror tog sig sen in mot Stocken, men jag var fortfarande llite paddelsugen så jag stretade mig ut mot Hermanö huvud för att snirkla och se om det var några vågor kvar. Vågorna var dock nästan slut, men stenarna var kvar… Paddlade sen i god medvind in till Stocken igen.

Spanade på lite SitOnTop-kajaker från OceanKayaks, en del såg ju lite kuliga ut och det gapar ju ett stort SOT-hål i kajaksamlingen…

Blev en trevlig helg! Och lillebror hänger nog med igen. Rätt lite folk ute på öarna, visst var det fullt med båtar i farlederna och på Gullholmen. Men i övrigt var det lugnt och stilla.

Provade ett nytt kök i helgen Optimus Stella+ och en ny kamera Pentax Optio W10, återkommer om dessa.

(10+14+14km) 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera