Misterhult, pingst-06

Jag & Pia tillbringade pingsten i Misterhult, startade norr om Ävrö, strax norr om Kärnkraftverket i fredags och slutade på samma ställe idag.

Landväderprognosen gissade mest på “mulet, men troligtvis uppehåll”. Ute i skärgården var det dock mest “soligt som attan och definitivt uppehåll”. Vi fick en 12-14 droppar regn natten mellan fredag och lördag men det gick att stå ut med 😉

Sov en natt på Huvfallsö och två på Lilla Brändö. På lilla Brändö hade vi sällskap av Robert och Jenny från Helsingborg och deras snart treåriga son Felix.

Det blev en superhelg, med fin paddling, fina öpromenader, trevligt umgänge med mera. Fick se ganska mycket havsörn, några fiskgjusar, ett simmande rådjur, några huggormar och snokar. Vi tyckte dock att vi såg ovanligt lite sjöfågelungar, inte alls lika mycket som i blekinge förra helgen.

Det blev även en oplanerad supergod lördagslunch hos Wiströms på Örö oxå.


Sen är det ju jätteroligt att vissa barnfamiljer tar sig ut och lever friluftsliv! Vilken fantastisk start på livet att få sprätta runt i skärgården med kajak! Trots att Felix hann med att både bli biten/huggen av en huggorm och fick ett ofrivilligt dopp från en klippa var både han och hans föräldrar på gott humör och lugna och sansade!! Imponerande! Här har nog soff-familjerna och de som tror att TV’n och datorn är den optimala barnpassaren/barnuppfostraren mycket att lära 😉


(ca. 48697 + 67165 + 73353 + 65265 fot)

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera