Hällaryd, Blekinge

Jag och Pia tog en lite tur borta i Hällaryds skärgård i Blekinge lördag-söndag; svaga vindar och varmt mest hela tiden. Startade igår fm vid Nytäppet, tog en runda bort till Tjärö i varmt men mulet väder. Tog lunch på Tjärös nordspets (Nabben) i duggregn som snart lättade.

Paddlade runt Bjärnö, inåt Järnavik, längs med ostsidan av Järnaviksfjorden, in vid Gyö och kollade på lite granna hus. Via St. Borre och Vitaskärv i strålande solsken till Harö där vi försökte hitta en bra lägerplats på ost-nordostsidan men det gick inget vidare så vi fortsatte till Fölsö där vi slog läger på en kanonfin plats.

Efter lite promenad på ön och slappande kom Kenneth Arvidsson från Karlshamn utpaddlande för lite tjötande medan vi lagade mat och åt, trevligt.

Kvällen var kanongo, med lite lagom svag vind som höll myggen inne i skogen.

Idag tog vi en sväng utom Tärnö i till början disigt väder men efterhand klarare, varmare och toppenväder. Efter fika och bad inne vid Nytäppet vid lunchtid drog vi oss hemåt efter en korthelg i Blekinge. Blev ju en helg med hyfsat med paddling med både väderön, blekinge och en tältnätt, och vi lyckades även få in både studentfirande hos en av pias kusiner i fredags kväll och middag hos lillebror idag! Gött!

Försökte locka med oss några fler med ett mail till kajaktur i torsdags, men det var ingen som nappade.
(25+13 km)

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera