Varierat väder

Tog en sväng i Lagan och Hjörneredssjön. Tog ett tag innan jag kom iväg idag, gick hemma och velade; vädret var trist och det blåste en hel del. Och det var visst inte bara jag som hade beslutsvånda på förmiddan.
Men till sist tog jag mig i kragen och packade ihop och gick ut, precis då började det spöregna… Vilken bra start.

Det blev dock en fin runda med uppehåll, duggregn, hagel, spöregn och faktiskt lite solsken emellanåt. Blåste bra i trädtopparna men nere på vattnet var det mestadels lä. Rätt mycket vatten i Lagan gjorde det lite slitigt uppströms, men lättare på andra hållet även om vinden vände och kom längs med (och mot) Lagan på tillbakavägen. Lite snö ligger kvar skuggiga partier och lite is i grunda och skyddade vikar.
En liten fika/lunch med sol och hagel hanns oxå med, och 15km lyckades jag få ihop. 3 grader varmt i luften.


Paddlade med min nykortade Robsonpaddel; har varit 220cm sen köpet för 5-6år sen, men nu när jag paddlat med min kortare Fosterpaddel kändes 220 lite långt så jag tog ner den till 214cm, och det kändes bättre. Har använt Robsonpaddeln en del i vintras när det varit mycket is. Fosterpaddeln är betydligt ömtåligare för närkontakt med is och stenar. Har redan fått en hel del skador trots att den knappt är ett år gammal.

Kan vara idé att tänka på; lätta och tunna paddlar är ömtåligare än tunga och tjocka. Kanske självklart, men ändå.

Och visst kan man undvika sten och klippor, men då måste man ju hålla sig ifrån massa roliga ställen!!

På vägen hem låg det 2cm nysnö när jag körde över Hallandsåsen, vart tog våren vägen?

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera