Svart paddel och Anas Acuta, 8km

Idag blev det en kort sväng i göteborgs södra skärgård med start och stopp hos Escape. Med på paddlingen var en Anas Acuta från Valley och paddeln var en “grönlandspaddel” i kolfiber från Superior Kayaks.

Framförallt så var det paddeln jag ville prova, Escape hade lånat en sådan (den enda i sverige?) av en kund. Paddeln kändes kanonbra. Jag har ju inte paddlat så mycket “pinne” senaste året så de första 100 metrarna var lite läskiga, men sen gick det bra; oerhört lätt, med nästan samma flytkraft (kändes det i alla fall som) som en träpaddel.

Blev en sväng från Önnered förbi Fiskebäck, bortåt Saltholmen och sen tillbaka på utsidan av St. Rösö, Stenskären, Långholmen och tillbaka; 8km lyckades jag få ihop. Solen sken mest hela tiden och det blåste 8-10 meter från sydväst.

När lunchen senare avnjöts på Ljungman Jansson kom regnet så det var en vältajmad liten sväng på vattnet

Och slutsaten blev; JA, jag vill ha en grönländsk kolfiberpaddel!!!! helst delbar, men en hel funkar till att börja med. Och Anas Acutan är trevlig; tajt, lättsvängd, ja kul helt enkelt.

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera