Kullaberg till havs och till fots

Blev en sväng runt Kullaberg idag. Tanken var att jag & Pia skulle paddla, men Pia kände sig lite krasslig i morse så jag stack själv.

Skickade ut ett mail igårkväll på kajaktur och trodde väl att nån (av de drygt 100 mottagarna) skulle nappa, men icke….
Startade i Mölle i strålande solsken och lite vind från väst (5-6m/s). Blev en fin tur i svag motvind ut till spetsen, en del klättare klängde längs med berget annars var det folktomt. Lite skumpigt här och där, men inte så farligt.
I Paradishamn skrämde jag en säl som låg och solade, precis på samma ställe som för två veckor sen. I det läget skulle man ha kameran med lång zoom i sittbrunnen, men det hade jag inte därav bildens låga kvalisort.

På norrsidan var det lite gråare i skuggan av berget, men solen tittade fram i dalarna emellanåt. Såg en Pilgrimsfalk en bit bort, fräckt. Lite senare hörde jag ett fågelskrik ovanför huvudet och tittade upp; en Pilgrimsfalk cirklade ovanför mig och skrek. Och dagen till ära hade jag inte glömt kikaren hemma. Satt och spanade på falken ett tag, efter en stund satte den sig till ro på en klippa och jag kunde spana vidare utan att vrida huvudet ur led.

Folktomt vid Nimis var det idag och nästan framme vid Arild skrämde jag upp massvis av fåglar som en fotograf försökte fånga på bild. Men han verkade glad ändå, han kom fram och tjatade lite när jag kommit i land.

Gick i land i Arild och tog lite lunch, packade in grejorna i kajaken och tog en liten ryggsäck och gick tillbaka till Mölle. Kanonfint att promenera på Kullaberg, verkligen fin miljö. Fast idag var det lite isigt på stigarna, tog en fika vid Björkeröd och hämtade sen bilen i Mölle och kajaken senare i Arild. En fin dag, konstigt att ingen annan var sugen.

Paddlade Pias Ellesmere idag, himla trevlig kajak! Hade inte Clapotisen funnits i samlingen så kanske jag kunde tänka mig en sån.

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera