Gott om Lunnefåglar på Lovund under vår och sommar
Gott om Lunnefåglar på Lovund under vår och sommar

Ja, nu var ännu ett år slut… 2005 bjöd för min del på lite färre paddlade kilometer jämfört med året innan och något färre tältnätter. Men jag fick i alla fall ihop 1567km och 52 tältnätter och det är väl i alla fall nästan över skamgränsen?!

Paddlat blev det alla årets månader, men på tältfronten missades februari. 2005 bjöd på 2 tältövernattningar i januari och 1 i december och det var lite nytt för oss, vi har ingen stor vana av vintercamping men hoppas det ska kunna bli mer sådant, speciellt efter nyårspaddlingen för några dar sen! Bara det inte blir alltför kallt så det blir sån där läskig hård “skorpa” på vattnet under alltför lång tid.
Bland årets höjdpunkter märks Hamburgsund i januari, Koster i mars, Valö vid Valborg, Helgelandskusten/Norge i juni, Stockenträffen i augusti, Rävholmsträffen i september, Örö på första advent och sist men långtifrån minst Nyårsturen i Blekinge.

2005 bjöd även på lite nya prylar, lite nya kajaker, tält, kök, paddlar osv… Både jag och Pia la grönlandspaddlarna på hyllan (för ett tag i alla fall) och har paddlat sen början av maj med “vanliga” Europaddlar; jag med en NigelFoster och Pia med en Robson Storm och det har fungerat bra det med. Nu går jag i väntans tider på en gullig liten vingpaddel, vi får se om det kan vara nåt att vispa runt i vattet med eller om den bara duger till att krafsa fågelskit med 😉

På kajakfronten blev det en Clapotis till mig (Exploren fick fara vidare), en Ellesmere (Buccisen såldes) till Pia samt i slutet av året dök vår 2:a NDK Triton upp! På tältfronten är det vårt nya TNF VE25 som vi använt mest, och det fungerar mycket bra. Så på det stora hela har vi nog vad vi “behöver” i kajak-, tält- och prylväg, men det har vi å andra sidan sagt förut…

Jag hoppas 2006 blir minst lika bra, förhoppningsvis blir det lite fler tältnätter och lite fler kilometrar så det blir nån ordning. Fortfarande har jag 52 dagar/datum som gapar opaddlade i årsalmanackan!!!

Må så gott och håll paddlarna blöta!

Och är det nån som missat det så finns det lite bilder och kortare texter från våra turer under bilder och bilder/turer från 2005 finns här.

Kolla in andra Kajakår – sammanfattningar.

 

Dela på Facebook
Dela på Twitter
Dela på LinkedIn
Dela på Pinterest

Kommentera