Sea kayaking Illustrated

sea-kayaking-illustrated
A Visual Guide to Better Paddling

av John Robison
ISBN: 0-07-139234-3
Utgivningsår: 2003
Vilken rolig bok! Dessutom lärorik!
John Robison som skrivit och illustrerat, är en kille som har paddlat sen slutet av 80-talet. Det är framförallt hans teckningar som gör boken.
Han går igenom allt (tror jag) som har med paddling att göra, teknik, kajaktyper, olika ställen att paddla på, bra-o-ha-prylar, säkerhet mm med stor humor!
När jag läste boken så tittade jag alltid på teckningarna först, enkla svart/vita streckteckningar. Helt suveräna, på varje sida var en guldklimp, vissa klart uppenbara medan man får leta efter andra. Och paddlar man inte så lär man missa vissa.
Det är inte ofta jag skrattar högt när jag läser en bok, men det gjorde jag med den här, många gånger! Teckningarna har fått mig att le i motvind(!), när jag tänkt på tekniktips från boken, särskilt den med ölen i kylen. Dessutom har jag använt citat som ; “If you don\’t know a knot, tie a lot” 😉
Det finns som sagt många guldkorn! Rekommenderas verkligen! Finns hos t.ex. Bokus

Nedan: en av illustrationerna ur boken:

Pia

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera