Meny

Träffar, mässor & tävlingar 2005

Att åka på kajakträff eller symposium brukar vara mycket trevligt. Att träffa likasinnade, prova nya (och gamla) kajaker, träffa nya och/eller gamla bekanta. Paddla och tjata och ha det allmänt bra.
Och att gå på mässa kan ju vara trevligt, för att kika på prylar eller att tokshoppa 😉
Tävlingar är inget som lockar mig i någon större utsträckning, men för de som har sådana “böjelser” går det att få utlopp för dessa oxå.

Träffar
Nytäppetträffen, 28-29 maj. En kajakträff i Blekinge skärgård kan aldrig vara fel! Kom och paddla och träffa andra och ha det bra! Första gången för denna träffen.
Valöträffen, 1-3 juli anordnas av Göteborgs Kanotförening i Göteborgs södra skärgård. Har själv aldrig deltagit, men det verkar mycket trevligt! Valö är en mycket fin plats!
Kajakträff Runn, 8-10 juli.
Arctic Sea Kayak Race, 25-29 juli. Är både träff och tävling, icke-tävlingsdelen låter kul. Och omgivningarna går nog inte av för hackor, nästa år kanske…
Stockenträffen, 26-29 augusti, på Orust brukar vara en välbesökt och mycket trevlig tillställning och locka mellan 100 och 200 deltagare! 2005 blir träffen 1 dag extra! Nigel Foster kommer på besök, lär hålla en del kurser och förhoppningsvis bildvisningar.
Rävholmen, 2-4 september, anordas av Näsets Paddlarklubb och hålls en bit söder om Göteborg. Vi har varit där 3 gånger och det har varit mycket trevligt. Förhoppningsvis kommer det lite mer info på deras hemsida. Egentligen inget organiserat, utan kom som du är och ha det så gott som du förtjänar!
Qajaq Traef 2005, 2-4 september. Tre danska klubbar ordnar en träff som i första hand grönlandskajaker och grönlandsteknik. Än så länge är det lite snålt med info, men träffen arrangeras av bland andra Qajaq Køpenhamn. Undrar om en Qaanaaq i glasfiber är välkommen?

Mässor och liknande:
Fair Enough, 22-24 april. GetOut ordnar mässa.
Kajakdagarna , 21-22 maj. Magnus Fischer anordnar liksom förra året kajakdagar i Stockholm.

Sen finns det ju en del tävlingar som kan locka “bråttompaddlarna” 😉
Rönne-å-rännet 7 maj. I mina hemtrakter, har dock aldrig deltagit. Men Rönneå är fint så års. Ännu finare helgen efter eller helgen före, eller i alla fall lugnare…
Reval Sea Kayaks Race, 6 juni. Kajaktävling i bohuslän, både inom och utomskärs.
Kajakorientering i St Anna, 23 juli. Tävling i kajakorientering i St Anna skärgård. Första gången tävlingen arrangeras. St Anna är ju superfint så det kan nog bli trevligt.
Dalsland Kanotmaraton, 13 augusti.
Fjordloppet, Kungsbacka River, Fjordloppet blev visst 2004, för få anmälda tydligen, vi får se om de försöker igen 2005. De verkar dock inte bry sig om hemsidan…
Stockholm Kanotmaraton, 27 augusti. Samma helg som Stockenträffen i år igen så det är bara att välja; stressa runt i storstadsmiljö eller glida fram bland saltstänkta klippor 😉
Göta kanalloppet, 11 september.

För mer info om tävlingar, kolla på Svenska Kanotförbundets hemsida

“Den som rör sig långsamt hinner notera fler detaljer”

Dela på facebook
Dela på Facebook
Dela på twitter
Dela på Twitter
Dela på linkedin
Dela på LinkedIn
Dela på pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera

1 tanke på “Träffar, mässor & tävlingar 2005”

Kommentarer är stängda.