Påsk 2005 vid Koster

Jag, Pia och Magnus sammmanstrålade med Mats & Catarina från Orust.
Sjösatte vid Långesand på Råssö. Det regnade nästan hela vägen från skåne, men klarnade upp sita biten och blev riktigt fint så vi sjösatte i strålande solsken!

Magnus på väg mot Brattskär
Styrde ut mot Kosterfjorden och Brattskär på andra sidan. En bit ut på fjorden kom dimman och vi såg inte långt men till slut så dök Brattskär upp och vi tog en kort bensträckare på ön. Vidare ner mot St Tjälleskär och snirklade runt där bland småöar och grynnor; KUL!

Brattskär

Vi satsade på Burholmen för natten, på vägen ut skojade vi om att det säkert var fullt på ön med massa campare. Vi blev ganska förvånade när vi kom fram till Burholmen och träffade på 2 kajakister!! Det var Barbro Lindman och James från Kajaktiv som var ute en sväng. De letade oxå lägerplats men vill ha det lite mer avskilt så de letade vidare medan vi fortsatte mot en plats vi kände till sen innan. Vi blev förvånade ännu en gång när det stod 2 tält på den tilltänkta platsen! jaja, det var gott om plats till oss oxå. När vi höll på med tälten kom en K2:a med ett par från Stockeboda farande, de blev oxå förvånade, de hade varit ute och påskpaddlat i mer än 10 år men inte träffat andra kajaker en enda gång!!
Barbro och James hade slagit läger en bit bort men kom och pratade lite.
Kvällen var ganska sval så vi samlades inne i vår kåta för mat och tjöt. Premiärtur för vår nya kåta, den är förvisso väldigt lik den gamla bara några år nyare och lite förbättrad; bättre ventilation samt utökade möjligheter att öppna upp golvet för matlagning och annat. Hursomhelst så funkade den i alla fall mycket bra vilket ju iofs var förväntat.

En trut och en säl samsas på ett litet skär öster om Burholmen

På lördagen var vädret helt perfekt och morgonen var underbar, vi paddlade söderut mot Ursholmen, var iland och spande på dubbelfyren och tillhörande hus. Diabasstråken ser verkligen imponerande ut och lite säl såg vi på håll.

Dubbelfyren på Ursholmen | Jag

Paddlade vidare mot St. Sockna och sen norrut, lunchade på Arholmen. Gick vidare bort mot St. Tenholmen och en sväng in mellan Kosteröarna för att se om vi kunde hitta Havskräftor hos nån fiskare men det gick dåligt.
Slog läger på St Tenholmen och gick upp på dess topp för att få lite utsikt. Perfekt väder och imponerande utsikt åt alla håll, man ser ganska långt in i norge!

På toppen av St Tenholmen

På söndagen paddlade vi mellan Kosteröarna och sen ner till Sneholm och över över mot fastlandet igen. Lunch blev det på Långholmen innan vi tog oss tillbaka till startplatsen via insidan på Saltö och Rundö.

Frukost på St Tenholmen | Pia framför minifärjan som går mellan Nord- och Sydkoster

En mycket trevlig påskhelg med otroligt bra flyt med vädret; mestadels sol och svaga vindar!

Bilder: Erik & Pia.
(13+16+17 km)

Share on facebook
Dela på Facebook
Share on twitter
Dela på Twitter
Share on linkedin
Dela på LinkedIn
Share on pinterest
Dela på Pinterest

Kommentera