Erik Sjöstedt

– det här med paddling verkar kul. Tid utomhus räknas!

erikorange.jpg

I första hand är det havspaddling/turpaddling som gäller, långfärdspaddling säger en del, men vi paddlar sällan långt. Gillar verkligen att vara ute med kajaken och tältet men övrig tid utomhus är inte fel det heller.. Vill ut mer!  Blir även en del promenader, vandringar, mountainbike, skidåkning med mera. Fotograferar en del när vi är ute, tycker det är kul. Visar upp en del av bilderna här på nätet och på t.ex Flickr, Instagram, Facebook med mera. Om nån vill se dem större kan vi komma farande med en projektor eller så kan vi printa bilder på canvas eller annat material.

Född: 7 maj 1968. Bor: I Kollebäckstorp (eller Knäckebröhult som vi numera säger), mitt ute i skogen i Nordvästra Skåne tillsammans med Pia (tidigare två katter Nikon & Ilgot). Då och då funderar vi på att flytta till nån skärgärdsregion, så är det nån som har ett skojigt jobberbjudande å så är det bara att höra av sig 😉 På tal om Knäckebröhult så skrev Outside en artikel om oss våren 2013 som nu finns online. Hösten 2017 var podcasten Andra Sätt på besök och snackade lite.

Erik Sjöstedt jobbar med: Diversearbetare i egna firman Pagaj. Lite blandat pyssel med våra egna sajter, andras sajter och lite texter åt blandade håll ibland. Tidigare sysselsättningar nedan.

 • maj 2012 – september 2013. Frilansbasis åt/för Outnorth. Produkttexter, blogg och dylikt. Slutade då det kändes som för mycket ”fabrik”.
 • 2008-2011 – Halvtid som webredaktör, pixelpulare och friluftsnörd på Get Out men blev uppsagd när Outnet tog över och de rensade undan överflödet 😉
 • 2007-2009 Halvtid som webredaktör på tidningen FOTO som ägdes av Allers. Sajterna låg då i EPIserver och var otroligt trögjobbade så jag tröttnade och hade då dessutom kommit fram till att max en halvtid totalt fick räcka.
 • 1999-2008 pixelnörd på Väla Fotolabb. Skanning, retusch, printning, originalarbete med mera.
 • 1996-1999 Jobbade tillsammans med Lars Kjellberg med att starta upp fotosajterna Photodo.se och Photodo.com (numera nerlagda). Lite för tidigt för annonsfinansierade sajter då, men kul att prova på.
 • 1992-1996 Var med och startade upp tidningen Fotografi. Skrev, skannade, layoutade, gjorde kameratester, objektivtester och massa annat skojigt.
 • 1989-1992 Fototeknisk assistent på tidningen Aktuell Fotografi (numera FOTO). Testade lite prylar, skrev lite praktiska artiklar och slavade i mörkrum och studio.

Paddlar: Lite blandat men oftast ClapotisClapotis i kofiber eller Arrow Play, ibland en VKV Kåre, Tracer 165 osv. Tidigare kajaker i flottan har varit NDK Triton , Rockhopper 340, Surfski Fenn Mako XT-kopia, Rockpool Alaw BachSKUK Romany, NDK Explorer,  Skim DexBuccaneer, VKV Offshore, Mistral m.fl. Läs mer om våra kajaker här. Har även SUPat lite senaste åren och har kört lite forspaddling.

Favoritfärg: Orange! Ska nog skaffa lite fler finfärgade oranga prylar!!

Paddlade kajak första gången: 1991 i sjön Halen. Ingen riktig höjdare eftersom de kajakerna var rätt usla. Men intresset föddes ändå; sen blev det hyrkajak ett antal år innan egen kajak införskaffades i mars 1998. Byggde mig en Kavat under år 2000. E-post: erik[at]kajak[punkt]nu

Övrigt: Stödköper dansk pilsner när behovet uppstår. Tar gärna en SingleMalt på en klippa bredvid kajaken. Leker geocaching (skattletning med GPS) lite då & då. Annars blir det en del skogscykling (eller MounTainBike som det oxå kallas), en del skogspromenix och SkogsLufs (eller TrailRunning som det heter på ängslig svengelska)…

Medlem i: Göteborgs Kanotförening, ÄSSS – Ängelholm Skälderviken SegelSällskap danska Havkajakroerne och Tjörns Kajakklubb.

Finns även på: FriendFeed, Facebook, Twitter, Instagram, Foursquare, Gowalla, Jaiku, LinkedIn, Flickr, GPSfoto, Utsidan, Runkeeper Bloggy, blogger m.m 😉 Erik i Blekinge skärgård nyårsafton 2005. Erik i NDK Explorer, St Anna skärgård, maj 2004. Foto: Magnus Henriksson Erik i NDK Romany, St Anna, juni 2003 Erik i Buccaneer, Fjällbacka, september 2002

Klart vatten
Klart vatten. Roll och badövningar vid Skummeslövstrand

15 kommentarer Lägg till

 1. Stefan Andersson skriver:

  Hej!

  Intressant sida! Jag och min kompis Anders är lite i samma branch. Kajak och långturer alltså. Vi har precis fått upp vår blogg på utebloggen.wordpress.com. Kolla in om det känns intressant! Ömsesidigt inspirerande?!

  / Stefan

 2. Jacob Boren skriver:

  Hej!

  Jag var just inne på er sajt och läste era inlägg och man blir ju bra sugen på att börja paddla kajak. På vår sajt har vi kanon erbjudanden på Ultralätta dunsovsäckar från Cumulus.
  Det skulle också vara trevligt om ni tittade in och bedömde om min butik kan vara nått för er att länka till. Vi länkar gärna tillbaka till er. På det sättet vinner vi båda eftersom vi kan hjälpa varandra till mer trafik.

  Hör av er : )

  Mvh
  Jacob

  1. Erik Sjöstedt skriver:

   Hej!
   Paddling verkar rätt kul så det tycker jag du ska prova.
   Jag lägger in en länk. Länka gärna tillbaks.
   /erik

 3. henrik skriver:

  Hej, tänkte låna en bild att lägga ut på min facebook på en fin ö med en fyr på. Maila mig skidkung@hotmail.com om det inte är ok.

  1. Erik Sjöstedt skriver:

   låna på, men skriv gärna var den kommer ifrån. /erik

 4. Lars Ullitz skriver:

  Hei Erik,
  Vi – Frederikshavn Kajakklub – planlægger en klubtur til Fjällbacka Skærgaard i begyndelsen af Juli 2014.
  Vi planerer et opslag om turen på vores hjemmeside http://www.frh-kajakklub.dk/
  men mangler et godt skærgaardsbillede.
  Kan vi låna / købe et af dine?
  Med venlig hilsen
  Lars

  1. Erik Sjöstedt skriver:

   Hej Lars,
   Ni får gärna låna en bild eller flera. Länka gärna till kajak.nu vid bilden.
   Mvh Erik

 5. Hej Erik,

  Jeg har fundet mange interessante oplysninger om kajaksejlads og set mange fine billeder på jeres hjemmeside – så tak her fra DK!

  Poul

  1. Erik Sjöstedt skriver:

   Hej! Kul! Tack själv för besöken.

 6. Dansk Kano & Kajak fan skriver:

  Glemte at anbefale jer at link til en god dansk leverandør af havkajakker – http://www.kanobyg.dk/kajak/havkajak.html – priserne i vist lidt billigere end i sverige eller hur?

  Poul

  1. Erik Sjöstedt skriver:

   Tack, lägger in en länk. Har inte jämfört priserna så noga 🙂

 7. Michael B skriver:

  Intressant detta, Jag läst er byggblogg om de fina träkajakerna från 2000, http://www.kajak.nu/byggen/erik-henriks-kajakdagbok/erik-klar/ det är ju helt enormt att man kan skapa dessa båtar med lite handarbete.
  Nu kommer jag söka vidare för att hitta ritningar och bygga egen också… det kliar i fingrarna men sanningen att säga har jag aldrig suttit i en kajak ens men däremot älskar jag havet och seglar en del…

  Vad har era kajaker kostat att bygga?

  Tack för en inspirerande sida 😉

  1. Erik Sjöstedt skriver:

   Hej!
   Kul att du gillar det?! Hoppas du kommer igång med paddling kajakbygge 🙂
   Här står lite om våra kostnader, http://www.kajak.nu/byggen/erik-henriks-kajakdagbok/byggtid-kostnader/ men det är ju snart 15 år sedan.
   Här kan man hitta mycket mer om kajakbygge, http://www.thomassondesign.com/

 8. Tom skriver:

  Hello!

  We give the opportunity to experience kayaking in Disco Bay, Greenland! A unique experience, guaranteed:

  http://www.northgreenlandadventure.com/experiences/kayaking

  We provide all the safety equipment necessary!

 9. Mats Hellmark skriver:

  Hej Erik! Vi lånade en fin bild på Blekinge skärgård till vår tävling om Sveriges vackraste natur. Nu fick vi frågan från andra medier som skriver om resultatet av tävlingen om de får publicera bilden (med din byline förstås). Skulle de gå bra? Tacksam för snabbt svar (behöver ge besked till Svenska Dagbladet vid tiotiden imorgon). Vänliga hälsningar Mats Hellmark, Sveriges Natur mats.hellmark@naturskyddsforeningen.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *