Julgodis och praliner 2017

Jag tycker det är väldigt kul att pyssla, kanske det har synts här då och då 😉 Praliner, julgodis, och baka är oxå pyssel och det är hur kul som helst. Ett enkelt sätt att få till fina kulor är att köpa färdiga skal som man fyller med sin favoritganache

2017 gjordes 8 olika godisar:

  • minttryffel rullade i florsocker,
  • lakritstryffel rullade i frystorkad hallonkross och strösocker,
  • limetryffel rullade i limezest och strösocker med lite grön karamellfärg,
  • blåbärstryffel rullade i torkad blåbärskross och strösocker,
  • karamelliserad mjölk (Dulce de Leche) i kulor rullade i salmiakströsselkross),
  • falska Mozartkulor doppade i mjölkchoklad och dekorerade med mörk choklad
  • fikonbollar med arrak doppade i mörk choklad
  • Panforte, en knäckaktig nötröra med choklad och kanel,

Som extragodis blev det gjutna bräck av chokladen som blev över efter doppning och rullning.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *