Blåbärstryffel

En ganache på vit choklad och blåbär

  • 200 g vit choklad, i småbitar
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör
  • 100g blåbär (om de är frysta, tina och låt de stå och droppa av det mesta av vattnet)

Koka upp grädde med honung, häll gräddblandningen över den hackade chokladen. Lägg i smöret och rör runt tills chokladen har smält. Ha till sist i blåbären och kör en runda med mixer till allt har blandats. Det blir en härligt blålila färg 🙂

Häll upp i en spritspåse och fyll vita chokladkulor/skal ända upp till toppen. Skaka lite för att få bort luftbubblor. Låt stå till dan efter.

Mortla, krossa eller köp färdigt blåbärspulver och blanda med lite strösocker i en skål eller bunke som passar att rulla runt kulorna i. Temperera vit choklad och täpp till toppen på kulorna. När du är färdig med den sista har de första stelnat. Ta upp två/tre kulor i ena handen och dutta på lite choklad och rulla mellan händerna. Lägg ner i sockerblandningen och täck kulorna med blandningen. Jag brukar cirkla runt skålen för att kulorna ska få på sockret ordentligt. Lägg upp och låt stelna. Färdiga 😀

Färdiga skal finns att köpa från karamello.com
De har även chokladpellets. Jättegod, supersmidigt att jobba med och klart lägre pris än att köpa all choklad i vanlig butik. Finns bla 1kg förpackningar, det går åt… 😉

blåbärstryffel
delad tryffel

En kommentar Lägg till

  1. Göran skriver:

    Ahh, smarrigt! Som choklad-aficionado dreglar jag när jag läser.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *