Stugbilen Winzent

winzent-platis-raps

Vi har länge tänkt att vi skulle skaffa oss en liten husbil men inte kommit till skott. Fast härom veckan fick vi tummarna loss. Det blev en Adria Win 2004. När vi spanat stugbilar, husbil, bobil, van, camper kom vi efterhand på att vi ville ha en ganska liten. Vi tror att en mindre gör att vi kan, och vågar ta oss fram och ner till de fina ställena vi vill vara på. Att det blev en Plåtis (alltså en som är byggd av en vanligt transportbil) var för att de verkar trafiksäkrare, smalare osv och kanske det viktigaste för oss att den har två rejäla öppningar. Dubbla dörrar bak gör att man kan ligga i sängen inne fast med grym vy utåt. Rejäl skjutdörr på sidan gör att man kan ha öppet på sidan också och sitta inne fast med utekänsla. De två dörrarna gör även att det går snabbt att vädra ordentligt. Än så länge har vi inget takräcke (takräcke fixat sensommaren 2016) men det hoppas vi kunna lösa framöver.

Tanken är att använda den som utflyktsbil och kajakbil där vi kan få med både cyklar (cykelställ finns på), kajaker, friluftsutrustning och sticka iväg och variera uteaktiviteterna med lite datorjobb, soffsurf på blandade platser.

Vi får se hur det blir, vi kanske blir sittande i soffan och sängen, skaffar teve, löser melodikrysset och aldrig går ut 😉

Winzent? Ja, vi är inte mycket för att döpa våra prylar 😉 men förra ägaren hade döpt den till Winzent så det får den heta även framöver 🙂

Stugbil? Är det inte en husbil? Jo, kärt barn har som bekant många namn, denna är rimligt liten så mer mysig stugkänsla än stor huskänsla tycker vi :

Premiärkväll vid en sjö i en bokskog igårkväll
Premiärkväll vid en sjö i en bokskog igårkväll
Stor sidodörr
Stor sidodörr
Tåvift
Tåvift
På väg mot svalkande morgonbad. Lite höstkänsla i morse men alltid gott med ett bad :)
På väg mot svalkande morgonbad. Lite höstkänsla i morse men alltid gott med ett bad 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *