Sol, medvind och hårt vatten på Västersjön

Plattvatten med 2cm snö överst

Plattvatten med 2cm snö överst

Gött med ute

Gött med ute

Vilket väder! Inte varje år det blir is att åka på i våra hemmakrokar, förra året åkte vi endast en kort tjugominutersrunda på Västersjön. Nu har vi åkt de senaste dagarna. DET var det svalt i morse med runt 15 minus men det steg snabbt. Soligt mest hela dan och svaga vindar. Tjock is med 2cm snö uppepå, mestadels slät på väst, nord och ostsidan och lite skrovlig på sydsidan.

Västersjön lockade skapligt med folk men en del hängde nog framför teven eller på köpcentrumen som tur var, så det inte blir störigt trångt i naturen 😉

FriTid från Ängelholm var på plats i solen på norrsidan och lånade ut långfärdsskridskor till de som ville prova, trevligt och bra initiativ. Förutom de lokala västersjöhängarna syntes lite paddlare från Helsingborg med omnejd. Gött med lite grillhäng mellan skären. I övrigt så lockade sjön alla möjliga utövare, allt från fyrhjulingar, pulkor, konståkningssskridskor, isjakter, hockeyskridskor till långfärdsåkare, gött!

Skönt med sydlig vinter, hoppas nu det kan hålla i sig ett par tre månader 🙂

Grillhäng

Grillhäng

Lagom trångt, nu fikar nog alla :)

Lagom trångt, nu fikar nog alla 🙂

Molnigt och eländigt väder

Molnigt och eländigt väder

Skidor funkade också fint på sjön

Skidor funkade också fint på sjön

, , , , ,

No comments yet.

Kommentera

paddling verkar kul. Ute räknas :)