Januarihelg på Valö

I vanlig ordning började Valöabstinensen göra sig påmind. Fredagen kändes lite blåsig så vi höll oss till lördagen. Sol mest hela vägen uppåt Göteborg, men väl framme var det mulet. Finvädret syntes i söder.

Pyttelite vitt på GKF. Finvädret vid horisonten kan anas

Pyttelite vitt på GKF. Finvädret vid horisonten kan anas

Kollade in lite byggen i verkstan på GKF innan vi paddlade söderut med Helena. Svag medvind gjorde det behagligt, rundade fyren på Valö och paddlade sydsidan bort till Hultet. Patric hade landat ett par minuter tidigare men det var inte riktigt 25 grader i stugan än 🙂

Go kväll innan vi sömnade sött.

Pia & Helena på väg söderut

Pia i Tracer & Helena i Qaanaaq på väg söderut

Finhimmel över Valö. Solen ville dock inte rikigt nå fram

Finhimmel över Valö. Solen ville dock inte rikigt nå fram

Vaknade till lite gråväder, men det sprack upp och blev riktigt fint. Lite promenader, vedpyssel och allmänt ödräll så gick dagen. Helena drog sig inåt och så småningom även Patric. Vi hängde kvar och promenerade vidare, laddade upp med mer ved och myste in oss i stugan ännu en kväll.

Tuffa toppbestigningar

Tuffa toppbestigningar

Måndagen bjöd på lite snöyra på morron och sval vind från sydost. Så småningom sprack det upp och blev finfnt. Hann med ett par övarv till fots, horisontspan, bokläsning, vedpyssel och lunch innan vi städade ur och packade ner oss i kajakerna.

Lämnar Valö, isbana på klipporna

Lämnar Valö, isbana på klipporna

Skön medvind mot utsidan av Vrångö, riktigt behagligt trots ett par minusgrader.

Lite sommarkänsla, öster om Långholmen

Lite sommarkänsla, öster om Långholmen

Landade på GKF och solen började dala.

En go helg på finö med finsällskap och mycket finväder! Ingen is alls förutom litelite intill bryggan vid Hultet på måndagen. Nu har det varit svalt sen dess så det kanske är svårare att ta sig ut nu? Förra året lyckades jag tajma in Valö en av de sista dagarna innan det blev mycket is.

Några mobilinlägg från helgen: GKF-Valö, Söndagsdräll & måndagsdräll

, , , ,

No comments yet.

Kommentera

paddling verkar kul. Ute räknas :)