Vildmarksmässan 2012

Kajaker på högkant hos Kanuk

Kajaker på högkant hos Kanuk

Torsdag till i morgon söndag har det varit/är Vildmarksmässan i kombination med båtmässa och flugfiskemässa på Stockholmsmässan i Älvsjö. Vi tog en runda där igår fredag och en kortis idag lördag.

Inte ny men snygg forspaddel hos Kajaktiv, hoppas den kommer med apelsinblad oxå ;) Och lite sugen på Kokatats enklare dräkt är lätt att bli

Inte ny men snygg forspaddel hos Kajaktiv, hoppas den kommer med apelsinblad oxå 😉 Och lite sugen på Kokatats enklare dräkt är lätt att bli

Känns som om Vildmarksmässan blivit aningen mindre varje år och det är såklart lite synd. Helst skulle man sett alla tillverkare var på plats med stora delar av sortimentet och men så är det inte riktigt. Traskar man på lite raskt går man igenom hela mässan på en kvart men det är inga problem att tillbringa ganska många timmar där om man är sugen. Det blir lite som när man är på kajakträff eller liknande, man går ett par meter sen hittas det nåt intressant att kika på och/eller nån intressant att snacka med och så går timmarna. Som vanligt trevligt att träffa nya och gamla bekanta. På kajakfronten var det hyfsat med utsällare i alla fall.

Addnature sålde prylar på löpande band

Addnature sålde prylar på löpande band

Aterra hade Arrow i montern

Aterra hade Arrow i montern

Sven Yrvind med flera höll föredrag

Sven Yrvind med flera höll föredrag

Gulligt kajaksegel

Gulligt kajaksegel

Rader med paddlar

Rader med paddlar

Fanns många stora båtar men det blev bara ett kortbesök i en liten del där

Fanns många stora båtar men det blev bara ett kortbesök i en liten del där

Skim & Miks från Charger Composite

Skim & Miks från Charger Composite

Mässan innehöll väl inga större nyheter även om nåt litet smått och gott som är nytt gick att hitta här och där. Det fanns en hel del föredrag att lyssna på även om vi inte var på något. Den stora behållningen är helt klart att träffa folk.

Några av utställarna: Addnature, Aterra, Bootshaus, Svima, Avanza, Tahe, Skim, Nautopp, Kajaktiv, VKV, Magnus Fisher, Utekartan, Calazo, Poin65, Paddling, Outside, Kajakcenter, Arrow kayaks, Nynäs Kajak, Söderkajak, Stockholmskajak, Grönlandsresor, Pathfinder, Primus, Paddelbrädor, Bergans, Real, Tentipi, Green Island, Garmin med flera…

Och mässan är som sagt öppen i morrn med för er som inte hunnit ännu.

andra om mässan:

 

, , , ,

5 Responses to Vildmarksmässan 2012

  1. -p- 10 mars 2012 at 20:02 #

    Ja, Kokatats enklare dräkt är ju sååå rätt. Det är ju torr man vill vara. Inte extrasuperduper instängd av alla fickor och dubbla midjor som bara förhindrar andningen. Fler minimalistiska, packvänliga och snabbtorkande torrdräkter önskas. Det behövs inte fler som är designade för 8000meters berg och grottkrypning. 🙂

  2. Timo Gillblad 11 mars 2012 at 21:15 #

    Dagens Kuggfråga….
    Vem har beställt ny Kajak???

Kommentera

paddling verkar kul. Ute räknas :)