Valösoppa

Matlagning vid fyrväggen
Matlagning vid fyrväggen

Här kommer recept på en av de godaste och lättaste soppor jag har ätit och lagat. Själva receptet har tillkommit som knytmat när vi varit många på Valö. Alla tar med nått litet och allt blandas i en stor gryta oxå äter man tillsammans. Mysigt 🙂

Valösoppa - här tillagad i Misterhults skärgård, 1:a adventshelgen 2009
Valösoppa – här tillagad i Misterhults skärgård, 1:a adventshelgen 2009

Thai

Ingredienser:

  • Kelda Thaisoppa
  • Grönsaker, som paprika, broccoli, morot, potatis mm
  • Purjolök
  • Fiskbitar, tex lax, räkor, torsk eller annan vit fisk

Värm upp soppan. Lägg i grönsakerna, de hårdaste först. Låt puttra ett tag. Sist läggs fisken i, när den är fast i köttet är soppan redo att ätas. Gott till är tex små kuvertbröd.
Om thaisoppan blir för stark, rekommenderas att hälla i grädde eller en yoghurtklick i soppan. Eller välj den orientaliska soppan, den tyckte vi passade bättre på sommaren.

Och tycker man det är för krångligt att hacka grönsaker går det himla bra med en påse eller konservburk med wokgrönsaker!

Ganska enkelt, eller hur? 😉

Valö och fyrhuset

2 kommentarer Lägg till

  1. Magnus skriver:

    Soppan var supergod och värmande denna adventhelg.

    Tack för middagen.

    /Magnus

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *